UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступ на Київ: Ми зробили все, щоб варіантів раптового заходу противника не було — Павлюк

Навколо Києва побудовано сотні кілометрів фортифікацій.

В Україні 31 березня відзначають другу річницю звільнення від окупантів населених пунктів Київської області - Бучі, Ірпеня, Ворзеля, Бородянки та сіл Броварського району. За два роки навколо Києва було побудовано сотні кілометрів фортифікацій та створено декілька кілець оборони. І цей захист продовжує посилюватися. Про це в ефірі телемарафону розповів командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

За його словами, протягом року, коли він очолював Київську ОВА зведено 1000 кілометрів фортифікацій, три кільця оборони Києва.

Читайте також: Перші крилаті ракети зайшли до повітряного простору України, тримають курс на Київ, у столичному регіоні пролунали вибухи

"Дуже посилили Чорнобильський напрямок. Ми зробили все, щоб варіантів раптового заходу противника не було", - наголосив він.

Павлюк додав, що навколо столиці будуються довгострокові бетонні укріплення, оскільки маючи такого сусіда як Росія, - потрібно бути постійно готовим до війни. А від Києва залежить, чи буде існувати Україна, чи не буде.

Раніше екскомандир роти батальйону "Айдар", військовий експерт Євген Дикий вважає, що у росіян наразі немає ні людського, ні "залізного" ресурсу на новий масштабний наступ на Україну, в тому числі на Київ.