UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нарада, фортифікації та поранені військові: Зеленський побував за 20 км від фронту — у Слов'янську (карта)

Він наголосив, що для будівництва там ліній оборони потрібно докласти максимум зусиль. 

Президент України Володимир Зеленський сьогодні здійснив робочу поїздку у Донецьку область, а саме у місто Слов'янськ, розташоване за 20 км від лінії фронту. На своєму Tg-каналі він розповів, що відвідав поранених українських захисників, які проходять реабілітацію в медичній роті 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, поспілкувався з ними та нагородив. 

"Наша держава пишається тим, що має таких воїнів, — зауважив Зеленський. — Цінуємо роботу наших медиків. Дякую, що докладаєте всіх зусиль заради життів наших воїнів, за те, що лікуєте наших бійців і служите Україні!". 

Також президент оглянув будівництво фортифікацій, наголосивши, що на цьому напрямку потрібно зосередити максимуму сили. Окрім цього, він провів нараду, обговоривши з військовими безпекову ситуацію в регіоні та захист людей. Гаранту доповіли командувач об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль, голова ОВА Вадим Філашкін та очільники управлінь СБУ і Нацполіції. 

"Дякую всім, хто захищає нашу державу і людей. Дякую кожному й кожній, хто щодня працює заради України", — підсумував президент. 

Читайте також: На бахмутському напрямку пілоти 93 ОМБр знищили рідкісну російську бомбометну установку

Нагадаємо, російські військові досягли східної околиці українського міста Часів Яр, яке, як зазначив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, РФ хоче захопити до 9 травня. Ситуація там погіршилася. Якщо росіяни окупують його, то зможуть розпочати наступи на "міста-фортеці" — Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку