UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напередодні у Бердянську прогримів вибух. Ймовірно це пов’язано з ліквідацією заступника «мера» міста Іщука

В Україні колаборанта засудили до 8 років в'язниці.

У тимчасово окупованому Бердянську, зранку 15 серпня, прогримів вибух. За попередньою інформацією, він міг бути пов’язаний з ліквідацією одного із заступників окупаційного «голови» міста Павла Іщука, повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

 «За оперативною інформацією, яка надійшла до Бердянської МВА, ранковий вибух в центрі міста о 5-й ранку, може бути пов`язаний з ліквідацією, псевдо заступника «мера» Бердянська із зовнішньої, внутрішньої політики та масових комунікацій, колаборанта Павла Іщука. Враховуючи об'єктивні причини, пов'язані з окупацією міста, наголошуємо, що інформація може уточнюватись», – зазначила Галіцина.

Читайте також: Замах на ексмера Куп'янська: у Росії пишуть, що колаборант Мацегора помер у лікарні

За її словами, минулого року Жовтневий райсуд Запоріжжя заочно визнав Іщука винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність – ред.) Кримінального кодексу України. Суд йому призначив покарання у вигляді 8 років в’язниці з позбавленням права 15 років обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності та в органах, що надають публічні послуги. Також до покарання входить і конфіскація майна.

Нагадаємо, у травні в окупованому Бердянську підірвали автомобіль співробітника виправної колонії, який після окупації перейшов на бік ворога. Від отриманих травм зрадник помер на місці.