UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нам не потрібна російська територія, всі наші операції спрямовані на відновлення української територіальної цілісності – Зеленський

Президент зазначив, що ми не хочемо приносити на російські території наше українське життя.

Україні не потрібні російські землі, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю NBC News. За його словами, операції українських військових, зокрема і в Курській області, направлені на відновлення територіальної цілісності нашої держави.

«Нам не потрібна російська територія. Наші операції направлені на те, аби відновити нашу територіальну цілісність. Нам не потрібні їхні люди, цивільні, громадяни. Ми беремо в полон військових тільки для того, щоб обміняти на наших. Я завжди говорив, що до системи обміну «всіх на всіх» ми завжди готові – дайте нам забрати своїх військових, заберіть всіх своїх. Нам вони не потрібні», – зазначив президент. 

Він запевнив, що таке ж ставлення й до російської території. Зеленський підкреслив, що нам не потрібна земля ворога.

«Ми не хочемо туди приносити наше українське життя. І я це говорю тому, що я розумію, що таке міжнародне право і я розумію, що таке повага до суверенітету тієї чи іншої держави. Україна саме така держава, яка в правилах і законах. Але сьогодні ми повинні робити відповідні кроки. Аби бути сильнішими. І ця операція посилює країну це факт. Це не значить, що ми будемо міняти одну територію на іншу», – додав Зеленський.

Президент зазначив, що йому складно озвучити наступні кроки України. На питання про те, чи планують наші військові захопити ще якісь території РФ, Зеленський також не відповів.

Голова держави запевнив, що успіх України близький до здивування. При цьому він зазначив, що концептуально військові й надалі утримуватимуть російські території. Зеленський наголосив, що Курська операція – це частина великого плану перемоги нашої країни.

Читайте також: Зеленський назвав кількість взятих у полон військових РФ у Курській області

Раніше президент заявляв, що Україна має план своєї перемоги і його втілення залежить від Сполучених Штатів Америки. Один із напрямків нашого плану перемоги України – це Курська область. Другий напрямок – це стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрямок – це потужний пакет примусу Росії до закінчення війни дипломатичним шляхом. Четвертим напрямком, за словами Зеленського, є економічний. Але деталі щодо цього пункту він не повідомив.

Про те, що відбувається на «північноукраїнському театрі воєнних дій», читайте в статтях Володимира Кравченка «Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?» та Віталія Кононученка «Курська область VS Покровськ» на ZN.UA.