UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найслабшою ланкою у російському командуванні є середня - ISW

Кремль воліє мати лояльних офіцерів, а не компетентних.

Російські військові блогери дедалі частіше критикують російське військове командування за нездатність набрати та навчити ефективних офіцерів середньої ланки для керівництва російськими військами на передовій в Україні. Таким спостереженням поділився Інститут вивчення війни (ISW).

Цьому прошарку армійського керівництва РФ у соцмережах закидають зайву забюрократизованість, жорстоке поводженні із власними пораненими, накази, що ведуть до військових втрат. Також кажуть, що старші офіцери систематично дезінформують вище військове командування РФ.

Читайте також: Росіяни помиляються, коли кажуть, що Україна задіяла усі свої резерви у Запорізькій області - ISW

При цьому блогери не знімають провини із армійських високопосадовців РФ, які й призначали цих поганих командирів. Кажуть, що вище військове керівництво підтримує систему, яка не набирає і не навчає нове покоління офіцерів середньої ланки, натомість призначає на передову старих і неефективних командирів.

Один військовий блогер зауважив, що російське військове командування і російське керівництво в цілому воліють мати лояльних офіцерів, а не компетентних.

Раніше повідомлялося, що міністерство оборони Росії може використовувати форум «Армія-2023», щоб змусити деякі країни відмовитися від співпраці з ПВК «Вагнер». Натомість під час з’їзду збираються рекламувати підконтрольні Москві приватні військові компанії.