UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найкраща частина російської армії, її техніки та зброї, уже знищена – ГУР

В розвідці вважають, що в РФ уже не вийде компенсувати втрати на території України.

Українські захисники вже знищили найкращу частину військ РФ, а також їхньої техніки й озброєнь, під час протистояння повномасштабному російському вторгненню з 24 лютого 2022 року, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у ефірі телемарафону

"Найкраща частина російської армії вже знищена після 24 лютого на території України. Те саме стосується найкращої частини техніки й озброєння росіян. Так, у них залишається чималий мобілізаційний потенціал, залишається ще багато старих переважно зразків озброєння в консервації і певна можливість довиробництва нових озброєнь. Але це все не може компенсувати вже ті втрати, яких росіяни зазнали", – зазначив він.

Юсов додав, що в ході останніх наступальних дій окупанти вкотре провалили завдання Москви щодо повного захоплення Донецької і Луганської областей. Вони не змогли це робити у нові терміни, встановлені військово-політичним керівництвом Росії.

Читайте також: Путін звільнив генерала, відповідального за провал росіян під Вугледаром

На думку представника ГУР, головна причина провалу ворожої армії полягає в героїчному спротиві всього українського народу, Збройних сил, сектора безпеки й оборони. Також він вказав на вплив санкційної політики.

Розвідка вважає, що російський президент Владімір Путін та його прихильники не відмовилися від своїх стратегічних цілей, попри відсутність результатів. Водночас, Юсов згадав про підготовку наших військ до нових заходів зі звільнення української землі від загарбників і виходу на кордони 1991 року.

Читайте також: Нової зброї недостатньо: The New York Times про виклики майбутнього наступу України

Раніше міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що в Україні загинули або отримали поранення більше 220 тисяч російських військових.