UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найближчим часом Зеленський повинен детально представити план перемоги та озвучити його часові межі — Міллер

Він додав, що США та Британія продовжать обговорювати далекобійні можливості ЗСУ під час Генасамблеї ООН наступного тижня.

Речник Держдепу Метью Міллер наголосив, що з планом перемоги України ознайомився не лише очільник відомства Ентоні Блінкен, але й інші уповноважені представники Держдепу минулого тижня під час візиту до Києва. Під час останнього брифінгу він наголосив, що поділяє оцінку постпреда США при ООН Лінди Томас-Грінфілд. Та наголосила, що США сподіваються на прогрес в рамках цього проєкту.

"Як сказав президент Зеленський, він з нетерпінням чекає на детальне представлення цього плану президенту найближчими днями і тижнями, і я думаю, що ми дочекаємося цієї зустрічі, перш ніж робити якісь подальші висновки щодо нього", — сказав Міллер, додаючи, що президент України повинен назвати і часові рамки реалізації плану. 

Представник Держдепу наголосив, що немає жодних засобів, які самі по собі були б чарівною паличкою, "яка мала б вирішальне значення в цьому конфлікті". Тим часом американці та британці збираються продовжити обговорювати далекобійні можливості ЗСУ під час Генасамблеї ООН наступного тижня.

"Існує низка різних можливостей, які разом можуть допомогти Україні виграти цю війну, і це те, що ми продовжуємо надавати їм", — сказав Міллер, додаючи, що Штати міркують про "додаткові можливості, тактики та методи" для ЗСУ. 

Він наголосив, що Вашингтон очікує на перемогу України, тому й продовжує надавати Києву мільярди доларів допомоги у сфері безпеки. Вона, "разом із хоробрим українським бойовим шляхом", вже призвела до того, що ЗСУ відбили більшість території, яку втратила країна у перші дні повномасштабної війни. 

Читайте також: "Я не знаю, чи вороги вони": Трамп заявив, що у разі перемоги на виборах покращить відносини з Китаєм та РФ
 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вперше розповів про свій план перемоги ще влітку. Наразі про нього відомо лише те, що він готовий на 90%. І хоча очікується, що глава держави представить його в кулуарах засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку 25 вересня, у США заявили, що вже бачили документ, додаючи, що він містить "стратегію та план, які можуть спрацювати".