UA / RU
Підтримати ZN.ua

Над Україною російські ударні дрони: ЗСУ фіксували рух у двох напрямках

У кількох областях було оголошено сигнал повітряної тривоги.

Російські окупанти ввечері понеділка, 20 листопада, продовжили атакувати Україну дронами-камікадзе Shahed іранської розробки. Війська РФ запустили їх з південного напрямку, про що повідомили Повітряні сили Збройних Сил України в Telegram.

“Увага! Атака "Шахедів" з півдня! Загроза застосування ворожих ударних БпЛА для Запорізької, Дніпропетровської областей! У разі оголошення тривоги у вашій області — прямуйте в укриття. Слідкуйте за нашими повідомленнями та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!” — попередили наші військові о 20:14.

Читайте також: Характер російських обстрілів буде таким же, як минулої зими — Ігнат

Згодом ПС ЗСУ фіксували рух ворожих безпілотників з Херсонської області в напрямку Миколаївської, зокрема міста Миколаїв. Також повідомлялося про дрони Росії на півдні Харківської області, які летіли на північ. Щоправда, тривоги на Харківщині станом на 21:05 немає.

Захисники додали о 21:04: "Група "Шахедів" рухається уздовж Харківської та Дніпропетровської областей в напрямку Полтавщини!"

Станом на 21:05 сигнал повітряної тривоги через БпЛА Shahed оголошено в Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, потім він поширився на Харківську, Дніпропетровську, Полтавську й Одеську області. Небезпека може виникнути і в інших регіонах. Тривога на Дніпропетровщині з 21:10 також була пов'язана з ракетною загрозою, повідомлялося про ракети в бік Дніпра.

Раніше після посилення російських атак проти України було ухвалено рішення про збільшення кількості мобільних груп для боротьби із "Шахедами", аби захистити енергетичну інфраструктуру та цивільні обʼєкти.