UA / RU
Підтримати ZN.ua

Над Курською областю ЗСУ збили російський Су-34

Це сталось у ніч на 14 серпня.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Над Курською областю збили російський винищувач Су-34. Це сталось сьогодні вночі, повідомляє Генеральний штаб України.

"Сьогодні вночі на території Курської області (РФ), під час виконання бойового завдання, силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗС України було знищено російський винищувач-бомбардувальник Су-34", — повідомили у Генштабі.

Читайте також: ЗСУ просуваються в Курській області - на якій відстані від держкордону вони намагаються закріпитися: ISW (карта)

Там додали, що українські захисники продовжують роботу із ліквідації ворожої техніки та особового складу окупантів. 

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що Україна контролює 74 населені пункти у Курській області. Президент Володимир Зеленський у свою чергу повідомляв, що на російській території проводять перевірки та стабілізаційні заходи.

Раніше президент США Джо Байден заявляв, що українська операція у Курській області "створила справжню дилему" для російського президента Владіміра Путіна. Він підкреслив, що регулярно спілкується зі співробітниками своєї адміністрації з цього питання, а уряд США перебуває у постійному контакті з Києвом.

Детальніше про українську операцію у Курській області, її наслідки для режиму Путіна та перебігу російської агресії проти України читайте у статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" на ZN.UA.