UA / RU
Підтримати ZN.ua

Над Києвом за ніч збили понад десяток «шахедів»

В деяких районах уламки впали на будинки.  

Під час нічної повітряної атаки російських ударних БПЛА Shahed в ніч на четвер, 29 серпня, над Києвом було збито понад десяток ударних дронів ворога. Через падіння уламків в місті виникло кілька пожеж, але на щастя обійшлось без постраждалих, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він зазначив, що це третя повітряна атака на Київ за останні чотири дні, хоча цього разу ворог застосував виключно ударні БпЛА, які підходили до Києва з різних напрямків.

Так, у Голосіївському районі Києва уламки збитих дронів впали на територію житлової забудови. Згідно з попередніми даними в багатоквартирному будинку пошкоджено вікна та двері.

В Дніпровському районі міста уламки впали на територію житлової забудови, але обійшлось без негативних наслідків.

В Деснянському районі Києва уламки впали на приватний будинок – виникла пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували. Зараз тут працюють оперативні служби.

Читайте також: Уламки дрона підпалили підприємство у Черкасах - ОВА

«Загалом, в Києві щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення уточнюються. Наші воїни протиповітряної оборони знову були сьогодні на висоті, відмінна робота, дякуємо», - додав Попко.

Станом на 8:20 повітряна тривога в Києві продовжувалась. Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, низка дронів знову наблизилась до міста, зокрема БпЛА рухався курсом на Бориспільський район Київщини. В області працювали сили ППО.