UA / RU
Підтримати ZN.ua

Над Києвом було уражено майже два десятки повітряних цілей, ворог здійснив комбіновану ракетну атаку — КМВА

Повітряна тривога в Києві тривала дві з половиною години.

Київська міська військова адміністрація розповіла про наслідки ракетного удару РФ по столиці у вівторок 23 січня. Це друга ракетна атака росіян на Київ від початку року. Сьогоднішній удар був комбінований, із застосуванням різного озброєння, повідомили в КМВА. 

Читайте також: В Києві пошкоджено спортивний комплекс «Укрзалізниці»

Повітряна тривога в столиці тривала дві з половиною години. Спочатку ворог запустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської області РФ — ці ракети заходили на Київ двома хвилями. Коли вони вже безпосередньо перебували в повітряному просторі міста, окупанти запустили балістичні ракети наземного базування. 

“Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено майже два десятки повітряних цілей”, - додали в КМВА.

На жаль, є руйнування і постраждалі. За даними КМВА, станом на 9 годину ранку було відомо про одну загиблу людину та ще 14 поранених. Більшість постраждалих із мінно-вибуховими травмами, їм надається необхідна медична допомога.

У Святошинському районі рятувальники виявили частину ракети, яка потенційно ще може нести загрозу, тому відбулася евакуація мешканців кількох навколишніх житлових будинків. На базі одного з дошкільних навчальних закладів району розгорнутий штаб. Рятувальники працюють над знешкодженням частини ракети.

Читайте також: Уламками ракет в Київській області пошкоджені житлові будинки

Наслідки ракетного удару по районах Києва:

В КМВА додали, що інформація оновлюється та уточнюється, на місцях працюють оперативні служби.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про 18 постраждалих мирних жителів у столиці. За даними Кличка, з них 13 – госпіталізовані, в тому числі троє дітей. 

“Тринадцятому хлопцю та чотирьом дорослим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доправили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу. Наразі постраждала жива”, - написав Кличко в Telegram

За його словами, пошкоджені кілька будівель у Солом’янському, Святошинському та Печерському районах Києва. 

Згодом в КМВА надали уточнення та оновлення попередніх даних щодо постраждалих. Інформація щодо однієї загиблої людини не підтвердилася. 

“Ця людина знаходиться в лікарні, в стані клінічної смерті, проводяться реанімаційні заходи”, - йдеться у повідомленні.

Поранення отримали 18 людей, з них 13 госпіталізовано. Дані оновлюються та уточнюються.

Читайте також: Польща активізувала авіацію під час ракетної атаки РФ на Україну

Раніше повідомлялося, що ворог завдав масованого ракетного удару по Україні 23 січня. У Харкові внаслідок влучання по житловому будинку загинули двоє людей, щонайменше 35 людей дістали поранення. У Павлограді на Дніпропетровщині загинула людина.