UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начальник МВА розповів про ситуацію в Часовояворівській громаді

Там нині триває евакуація.

Начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус зазначив, що співробітники Державної служби  України з надзвичайних ситуацій у Часовому Яру Донецької області вже не можуть працювати.

"Коли є періоди між обстрілами, тоді ще можливо працювати, але коли йде постійний обстріл і коли тільки бачать автівку, тим більше не цивільну, а спецпризначення, ви ж розумієте, що ця автівка стає їхньою ціллю. На жаль, якщо і можна загасити, то тільки власними силами", - розповів Чаус у коментарі "Еспресо".

Читайте також: Бійці ГУР знищили росіян і техніку, які намагалися прорватися поблизу Часового Яру

Він повідомив, що в громаді досі проживає  664 людини, однак там триває евакуація.

"Люди не живуть в одному місці, тут немає скупчення, люди розкидані по всіх мікрорайонах громади. Із всіх людей, які залишились в громаді,  з кожним із них військові адміністрації не один раз відпрацювали тему евакуації, фактично з кожним, хто залишився ця розмова проводилась і не один раз", - додав глава МВА.

Війська РФ наступають колонами техніки на місто Часів Яр Донецької області та застосовують значну кількість бронетехніки, однак ще на підході до міста українські військові атакують їх артилерією.