UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начальник МВА розповів про ситуацію у Часовому Яру

Окупанти посилили обстріли міста з артилерії. 

Російська армія продовжує наступати на місто Часів Яр Донецької області та активно обстрілювати його, з населеного пункту жителі ще можуть виїхати, розповів начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус у коментарі "Еспресо".

 "Протягом декількох днів є посилення обстрілів саме артилерією. Як приклад, вчора, 13 жовтня, ворог стріляв по цивільних. Розуміємо, що місто проглядається з дронів. А коли "прилітає" поряд зі скупченням цивільних людей, а це спочатку дрони, потім арта, то внаслідок цього є загиблі та поранені", - наголосив він.

Читайте також: Росіяни вбили жителів Костянтинівки, Часового Яру та Іллінки. На Донеччині також є поранені

За його словами, нині у місті досі проживає близько 400 жителів. 

 "Можливість виїхати є, але з кожною годиною, навіть не добою, це стає складніше та небезпечніше, бо обстріли посилюються в хаотичному порядку. Не можна зрозуміти, як себе поводити в певних ситуаціях. Є мікрорайони, по яких ми могли проїхати, однак зараз це складніше зробити", - додав Чаус.

Раніше пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков повідомляв, що росіяни можуть посилити угруповання та намагатимуться "протиснути" підрозділи Збройних Сил України у районі Часового Яру.