UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Житомирщині внаслідок атаки дронів пошкоджено інфраструктурний об'єкт

В області ліквідували близько десятка шахедів.

Внаслідок атаки російських дронів-камікадзе Shahed у ніч на четвер, 25 липня, у Житомирській області пошкоджено близько десяти  приватних будинків та інфраструктурний об'єкт, повідомив вранці голова Житомирської обласної  військової адміністрації Віталій Бунечко.

Він зазначив, що вночі сили протиповітряної оброни збили лише над Житомирською областю близько десяти безпілотних літальних апаратів. Зокрема, вночі моніторингові пабліки повідомляли про звуки вибухів безпосередньо на околицях Житомира.

Попри відбиття масової атаки дронів внаслідок падіння  уламків та ударною хвилею від влучання пошкоджено житлові будинки та інфраструктуру.

«Жертв та постраждалих немає. Триває ліквідація наслідків. Громадянам чиї будівлі зазнали ушкоджень буде надана необхідна для відновлення допомога», - зазначив голова ОВА.

Читайте також: Російські дрони вночі атакували порт Вилкового на Одещині

За даними Повітряних сил ЗСУ, вночі російські війська атакували Україну з допомогою 38 ударних БпЛА «Shahed-131/136». Така була зосереджена на кількох напрямках, зокрема півдні Одеської області та центральних регіонах. В підсумку силам оборони вдалось збити  25 ударних БпЛА. Ще три «шахеди» локаційно зникли після перетину державного кордону з Румунією.