UA / RU
Підтримати ZN.ua

На війні загинув російський опозиціонер, що воював у лавах ЗСУ — ЗМІ

Дадін доєднався до "Сибірського батальйону" у 2023 році.

Ільдар Дадін

Ільдар Дадін

На війні в Україні загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, він з 2023 року перебував у лавах ЗСУ. Про це повідомила колишня журналістка "Ехо Москви" Ксенія Ларіна, передає "Медуза".

"Щойно повідомили, що загинув Ільдар Дадін. У бою на Харківщині", — написала Ларіна у соцмережі X.

За її словами, про загибель Дадіна вона дізналась від колишнього віцепрезидента "Газпромбанку" Ігоря Волобуєва, який також воює проти росіян. Той послався на однополчанина загиблого активіста.

Читайте також: Російського опозиціонера Іллю Пономарьова у Росії заочно засудили до 10 років колонії
 

Журналісти вказують, що Ільдар Дадін минулого року приїхав до України, аби приєднатися до лав ЗСУ. Він вирушив на фронт у складі "Сибірського батальйону" та мав позивний "Ґанді".

У Росії Дадін був першим, кого засудили за статтею про неодноразове порушення правил проведення мітингів. Її стали називати "дадінською статтею". У 2015 році активіст отримав три роки колонії, а у листопаді 2016 року він повідомляв про тортури у вʼязниці. Через декілька місяців вирок йому скасували.

Раніше на війні загинув 29-річний колишній член елітного підрозділу армійських рейнджерів Збройних сил Ірландії Роберт Діган. Він був членом спецпідрозділу "Стугна", який виконував складні та небезпечні місії на фронті.