UA / RU
Підтримати ZN.ua

На трьох напрямках зменшилася кількість обстрілів: з чим це пов'язано

Росіяни перекидають резерви на бахмутському напрямку.

 Начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш зазначив, що на бахмутському, лимано-куп’янському та харківському напрямках зменшилася кількість обстрілів, інформує "Радіо Свобода".

 "Ще декілька днів тому лише на лимано-куп’янському напрямку було 800 обстрілів, то зараз вже у всій лінії зіткнення ОСУВ "Хортиця", яка включає харківський напрямок, лимано-куп’янський, бахмутський зафіксовано 617 обстрілів. Тобто, значно зменшилася кількість. Ймовірно, це пов’язано також із поганою погодою", – наголосив Євлаш.

Читайте також: Війська РФ намагаються атакувати по всій ділянці на бахмутському напрямку: карта

За його словами, на бахмутському напрямку російські окупаційні війська продовжують тиснути на ЗСУ, поблизу населеного пункту Богданівка.

"Там він перекидає свої резерви, свої штурмові групи і тисне на наші позиції. Наші захисники тримаються, вживаються всі необхідні заходи по відбиттю атаки противника, підтягуються резерви і наноситься вогневе ураження по штурмових групах противника", - додав речник.

Останнім часом кількість ворожих штурмів на бахмутському напрямку збільшилася, заявив пресофіцер 26-ї артбригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.