UA / RU
Підтримати ZN.ua

На ТОТ Херсонської області окупанти створюють "союз журналістів РФ" — ЦНС

Це робиться з метою розгортання пропагандистської діяльності.

Центр національного спротиву повідомляє, що загарбники набирають пропагандистів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області до місцевого “союзу журналістів РФ". Так звані осередки створюються у кожній області, яку контролюють окупанти. Метою цих організацій є контроль потоку пропаганди в регіоні серед так званих медіа.

Головою херсонського осередку окупанти призначили Алєксандра Малькєвіча. Він керує регіональними окупантськими медіа на всіх захоплених територіях. Всього до складу "союзу" входить 40 осіб, більшість є завезеними росіянами.

Читайте також: Донецький "воєнкор" схвалював російську агресію та знімав сюжети на сході України для росЗМІ, за що отримав підозру

ЦНС зазначає, що на останньому зібранні пропагандистів посвідчення отримала обличчя “телеканалу “Таврія” Ксєнія Дєгтярьова, яка приїхала з Казані. Цей канал окупанти створили на базі захопленого регіонального відділення “Суспільне”. 

"Всі ці “місцеві журналісті” покликані поширювати пропаганду РФ в регіоні, а головне, поширювати брехню за межі ТОТ з позиції нібито місцевих мешканців", - підкреслюють у ЦНС.

Нагадуємо, нещодавно Збройні Сили України ліквідували ворожого пропагандиста. Ним був кореспондент агентства "РИА Новости" Ростіслав Журавльов.