UA / RU
Підтримати ZN.ua

На торецькому напрямку росіяни просунулися біля трьох населених пунктів і ще більше наблизилися до Торецька: карта

Генштаб каже, що росіяни тут п’ять разів безуспішно атакували позиції ЗСУ.

У Донецькій області на торецькому напрямку росіяни просунулися відразу на трьох його ділянках – у Нью-Йорку, Залізному та біля Пантелеймонівки. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

торецьк21.jpg (56 KB)

Американський Інститут вивчення війни ISW у своєму черговому звіті наводить заяву російського військових блогера про те, що війська РФ просунулися на південь від шахти «Південна» та по вулиці Полтавській у східній частині Залізного. Звідси до східних околиць Торецька – близько трьох кілометрів.

Інший військовий оглядач з РФ каже, що росіяни просунулися на глибину до одного кілометра у Нью-Йорку – це південніше Торецька.

Тим часом Генштаб ЗСУ у вечірньому своєму зведенні інформує, що на торецькому напрямку росіяни п’ять разів безуспішно атакували українські позиції  поблизу Північного, Торецька та Залізного. Три атаки відбито, станом на 22.00 21 липня тривали ще два бойових зіткнення.

Раніше повідомлялося, що в районі Глибокого спостерігається перегрупування російських штурмових груп, що може свідчити про намір ворога розпочати новий наступ на Харківщині.