UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Сумщині ввели обмеженні на пересування громадян в прикордонній зоні

У 20-кілометрову зону пропускатимуть лише тих, хто там офіційно зареєстрований.  

У прикордонній двадцятикілометровій зоні Сумської області ввели обмеження на пересування громадян. Як повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, обмеження стосуватиметься всіх та введене для збереження життя як цивільного населення, так  і військовослужбовців.

Так, серед причин введення обмежень в Генштабі називають збільшення інтенсивності бойових дій, активізацію діяльності диверсійно-розвідувальних груп та сил спеціальних операцій противника.

Тепер допуск осіб у прикордонну зону здійснюватимуть за паспортами громадян України з відповідною відміткою про реєстрацію проживання у цій зоні.

У Генштабі закликали з розумінням поставитися до запровадження таких тимчасових обмежувальних заходів та додали, що додаткову інформацію щодо обмеження переміщення цивільного населення у прикордонні можна отримати в диспетчерському пункті Сумського зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Читайте також: Вранці РФ вдарила по Сумах, частина міста без світла та газу

Нагадаємо, у Сумській області введена обов’язкова евакуація населення із семи територіальних громад десятикілометрової прикордонної зони, яка потрапляє під вогневе ураження. Мова йде про евакуацію близько 20 тисяч людей.