UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Сумщині виявили російську ДРГ: ЗСУ вибили окупантів за кордон

Десять росіян намагалися проникнути вглиб України.

Поблизу українсько-російського кордону на Сумщині воїни ЗСУ виявили ворожу диверсійно-розвідувальну групу.

Подія сталася у зоні відповідальності Північного стратегічного угрупування військ, неподалік одного з сіл Зноб-Новгородської територіальної громади, повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Читайте також: Цивільний кордон ще довго не знадобиться: Наєв про мінування північних рубежів

«Візуально та акустично спостерігаючи десять озброєних осіб, українські військовослужбовці вступили в стрілецький бій. На допомогу нашим воїнам на місце події вирушили протидиверсійні резерви від Національної гвардії та прикордонної застави з розрахунками БПЛА», - уточнив генерал-лейтенант.

Він зазначив, що шквальний вогонь наших оборонців змусив противника забрати поранених та відступити за державний кордон України.

Читайте також: На ділянці кордону на території Рівненської області збільшено кількість спостережних постів – Наєв

«Відхід диверсійно-розвідувальних сил противник прикривав мінометами 120-мм калібру. Завдяки вмілим та вчасним діям українські захисники зупинили чергову спробу ворога вдертися на територію нашої країни», - підсумував Наєв.

Нагадаємо, на території звільненого від російських окупантів острова Зміїний встановили новий прикордонний знак замість попереднього, який «був нахабно знищений» ворожою армією.