UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Сході та Півдні ворог зазнає значних втрат — Маляр

Окупанти зазнають втрат в особовому складі, техніці та озброєнні.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє, що на сьогодні основним напрямком наступу ворога є куп’янський напрямок. За словами міноборони окупанти сформували наступальне угруповання і робили спроби просуватися вперед, але зазнають невдачі. 

Також Маляр каже, що оперативна ситуація складна, але контрольована Силами оборони. Ворог також намагається наступати в районі Синьківка Харківської області з метою прориву оборони українських військ та виходу на Куп‘янськ. Інтенсивність обстрілів ворогом залишається високою.

На бахмутському напрямку ЗСУ не спиняють наступальні дії. На південь від Бахмута українські захисники закріплюються на досягнутих рубежах. Ворог не полишає спроб штурму для поновлення втрачених позицій на околицях Кліщіївки та в районі Зайцеве.

Читайте також: СтратКом показав виняткову майстерність українських захисників під час ураження живої сили загарбників

На півдні Сили оборони не зупиняють контрнаступальних дій на мелітопольському та бердянському напрямках. За словами Маляр, ЗСУ мали частковий успіх у напрямку Урожайне, Приютне та Вербове та закріплюються на досягнутих рубежах. Ворог здійснив наступ в районі Новокалинове, Сєверне, Новомихайлівка та Старомайорське, але також не мав там успіху.

"На Сході і на Півдні ворог зараз зазнає втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Наші сили оборони за ці дні дуже суттєво знизили наступальний та оборонний потенціал ворога і не дають йому реалізувати плани", - наголошує Ганна Маляр.ʼ

Нагадуємо, раніше заступниця міноборони повідомляла про провокації, до яких вдаються окупанти на ТОТ. Загарбники розповсюджують фейки начебто про відведення окупаційних військ для виявлення українців, які співпрацюють із ЗСУ.