UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Сході ситуація напружена і складна — Маляр 

На Півдні Сили оборони продовжують наступати та звільнювати Урожайне.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр продовжує інформувати про перебіг контрнаступу ЗСУ на Півдні та Сході країни. За словами Маляр, ворог продовжує постійно наступати на Сході, там тривають гарячі бої. На Півдні Сили оборони мають певний успіх.

ЗСУ не допустили просування ворога, після його активізації на куп‘янському та лиманському напрямках. Також там відмічається зниження інтенсивності обстрілів та кількість використаних ворогом боєприпасів. За словами заступниці міноборони це не означає відступу окупантів, але лише їх перегрупування.

На куп’янському напрямку окупанти нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в Бєлгородській області та так шукає слабкі місця у нашій обороні. На лиманському напрямку, за словами Маляр, росіяни не спиняють штурму, маючи намір витіснити ЗСУ в районі Серебрянського лісу Донецької області, але успіху у цьому не мають. 

Читайте також: Російське командування намагається приховати реальні втрати особового складу — Маляр  

На бахмутському напрямку продовжуються важкі бої. Українські захисники звільнили 3 кв. км території. Окупанти хочуть спинити просування Сил оборони та відновити втрачені позиції у районах західніше Кліщіївки, західніше Андріївки, Курдюмівки. 

На авдіївському, мар’їнському напрямках загарбники роблять спроби наступати з метою встановлення контролю над Мар’їнкою та оточення Авдіївки. За повідомленням заступниці міноборони, це дуже не просто, але ЗСУ не дають реалізувати ворогу свій задум. Тривають гарячі бої. Також фіксуються постійні безуспішні спроби ворога відновити втрачені позиції в районі Старомайорське.

На мелітопольському та бердянському напрямках Сили оборони не спиняють ведення контрнаступальних дій. У напрямку Урожайне, південніше та південно-східніше Старомайорське Донецької області ЗСУ мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах. На таврійському напрямку українські захисники продовжують звільнення Урожайне.

Нагадуємо, раніше Маляр повідомляла про те, що українські підрозділи виконали деяке завдання в районі захопленого росіянами лівого берегу Херсонської області, проте приводів для ажіотажу щодо ситуації там поки немає. Вона відкинула інформацію про те, що нібито відбулося закріплення захисників на лівому березі Дніпра на південному напрямку.