UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог настирливо атакує ракетами Запоріжжя

Є загроза і для Харківської, Донецької та Луганської областей.

Сьогодні, 19 червня, близько 2:30 моніторинговий паблік військових "Чому тривога?" повідомив, що російські зенітні ракетні комплекси С-300 розгортаються на пускових позиціях. Паблік попереджає про можливий удар по Запоріжжю. О 2:32 ворог запустив ракети по Запоріжжю.

О 2:38 командування Повітряних сил Збройних Сил України повідомило про повторні пуски ракет з району тимчасово окупованого Токмака. Тут також інформують про "Шахед" над Донеччиною.

Читайте також: У Дніпропетровську область летить "Шахед", ракети загрожуть Запорізькій, Дніпропетровській та Донецькій областям

Моніторингові пабліки також повідомляють про наявність дронів у небі над Запорізькою та Дніпропетровською областями. У цих регіонах, як і в більшості областей південного сходу країни, станом на 2:35 зберігається повітряна тривога. Пабліки пишуть про загрозу удару балістичними ракетами для Харківської, Донецької та Луганської областей. Близько 2:45, за повідомленнями "моніторів", у Запоріжжі пролунали вибухи. Чекаємо на офіційну інформацію.

Близько 2:50 моніторингові пабліки повідомили про чергові пуски ракет С-300 по Запоріжжю. У місті продовжують лунати вибухи. Командування Повітряних сил ЗСУ закликає: "Запоріжжя, залишайтесь в укриттях!".

Близько 3:10 моніторингові пабліки повідомили, що в небі над Україною чисто. У кількох областях пролунав відбій повітряної тривоги, проте для Запорізької та Донецької областей станом на 3:30 її не скасували.

Раніше повідомлялося про те, що в бік Токмака з Пологівського напрямку прямують три пускові установки С-300.