UA / RU
Підтримати ZN.ua

На сіверському напрямку зросла інтенсивність боїв – в ISW кажуть, де росіянам вдалося просунутися: карта

На цій ділянці фронту росіяни втратили 84 бійця та дві бойові машини.

Російські війська нещодавно просунулися на сіверському напрямку на тлі російських наземних атак у цьому районі. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники посилаються на геолокаційні кадри, які показують, як бійці 106-ї гвардійської дивізії ВДВ встановлюють російський прапор на південному сході села Роздолівка (на південь від Сіверська).

Donetsk Battle Map Draft June 24, 2024.png (2.16 MB)

У своєму вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ зафіксував пожвалення військових дій на сіверському напрямку – кількість боєзіткнень тут збільшилась до 22. Ворог атакував Сили оборони в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. 20 атак було відбито, 2 бої станом на кінець минулої доби ще тривали. Ситуація напружена, проте контрольована – кажуть у Генштабі.

Читайте також: Ситуація на Харківщині поліпшується потроху, але впевнено - експертна думка: карта

За наявною інформацією втрати окупантів на цьому напрямку склали 84 особи. Крім того, знищено бойову машину піхоти та автомобіль. Уражено два бліндажа з особовим складом.

Раніше повідомлялося, що вчора, 24 червня, на курахівському напрямку росіяни просунулися в Красногорівці Донецької області.