UA / RU
Підтримати ZN.ua

На сіверському напрямку росіяни окупували два села – ISW рахує кілометри до Сіверська: карта

Генштаб каже, що ЗСУ відбили усі ворожі атаки на цьому напрямку.

У Донецькій області на сіверському напрямку росіяни окупували село Роздолівку. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, котрий нещодавно оновив свої інтерактивні карти. Наразі у DeepState не готові сказати, що діється в районі Івано-Дар'ївки, розташованій на південний схід від Сіверська – ситуація уточнюється.

Тим часом Американський Інститут вивчення війни ISW у своєму черговому звіті повідомив, що геолокаційні кадри, опубліковані 17 липня, показують, як підрозділи російської 123-ї мотострілецької бригади піднімають російську прапор в Івано-Дар'ївці. Це свідченням того, що російські війська захопили це село, а також Спірне.

сіверський19.jpg (36 KB)

В ISW  навели повідомлення російського військового оглядача про те, що війська РФ перебувають за вісім-дев’ять кілометрів від Сіверська, що узгоджується з даними про наступ росіян у районі Івано-Дар'ївки.

Читайте також: Ще один контрнаступ ЗСУ був би зараз невдалим дублем. Який вихід? — RUSI

Тим часом у вечірньому зведенні Генштабу оцінка ситуації на сіверському напрямку є загалом оптимістичною: ворог зазнав невдачі під час бойових зіткнень біля Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного, ЗСУ відбили усі шість атак армії РФ.

Раніше повідомлялося, що цими днями росіяни провели невдалий рейд вздовж кордону Сумщини та просунулись на Харківщині та Донбасі.