UA / RU
Підтримати ZN.ua

На що росіянам вистачить резервів під час літнього наступу: ISW

Вони мусять вибрати лише один основний напрямок удару.

Хиткий баланс між втратами росіян і новоутвореними силами не дозволить армії РФ принципово посилити свої наступальні операції. Такою думкою поділився у черговому своєму звіті Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники посилаються на українськоговійськового оглядача Костянтина Машовця, який 8 червня зазначив, що частина із заявлених 30 000 військовослужбовців, які Росія рекрутує щомісяця, прибуває на фронт як заміна та підкріплення бойових сил. При цьому зусилля Росії з поповнення свого війська дозволяють створити лише обмежені оперативні та стратегічні резерви. 

Читайте також: Російські війська намагаються маневрувати резервами на харківському напрямку — ОТУВ "Харків"

ISW спостерігає «пульсацію» російських наступальних операцій уздовж фронту в останні місяці, під час яких російські сили чергують інтенсивні напади та нижчий оперативний темп, щоб поповнити втрати.

Російський наступ веде до втрат, приблизно рівних або трохи менших, ніж кількість новостворених сил. ISW продовжує вважати, що обмежених російських резервів ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках. Російське військове командування, ймовірно, буде змушене вибрати тільки один основний напрямок під час очікуваного літнього наступу.

Раніше повідомлялося, що лише протягом минулої доби армія РФ втратила в Україні ще понад 1200 вояків.