UA / RU
Підтримати ZN.ua

На російському аеродромі "Чкаловський" підірвали два літаки та гелікоптер. Там дислокуються урядова авіація та борти "судного дня" — розвідка

Йдеться про АН-148, ІЛ-20 та про МІ-28Н. 

© ГУР МО України
© ГУР МО України

У ГУР МО розповідають, що у Підмосков'ї невідомі позавчора, 18 вересня, підірвали два літаки та гелікоптер російських окупантів. За даними розвідки, сталося це на аеродромі "Чкаловський". Група Слідчого комітету вже розслідує диверсію. 

"Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах — на аеродромі базуються урядові літаки, так звані "літаки судного дня" та спеціальні літаки (літаки-розвідники)", - розповіли у розвідці. 

Там зауважили, що диверсанти заклали вибухівку, підірвавши літаки АН-148 та ІЛ-20. Ці повітряні судна належать 354 авіаполку спеціального призначення. Також було підірвано гелікоптер МІ-28Н, який використовували під час нальотів БпЛА на Московську область. 

У ГУР МО вважають, що борти не вдасться швидко відновити. 

"У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження", - розповідають у ГУР.

Тим часом у Росії триває пошук диверсантів. Місцевих ЗМІ обмежують в поширенні інформації. 

Читайте також: Російський винищувач Су-34 впав у Воронезькій області

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні, за офіційними даними від Генштабу ЗСУ, 315 своїх літаків та 316 гелікоптерів.