UA / RU
Підтримати ZN.ua

На пошту українцям приходять листи з повідомленням про обстріл Рівненської АЕС: у ЦПД спростували фейк

ДСНС не розсилала таких повідомлень, а пошти структури не були зламані.

У Центрі протидії дезінформації РНБО України спростували фейкову інформацію про ракетний обстріл Рівненської атомної електростанції, який спричинив підвищення рівня радіації. Такі листи почали приходити начебто від імені Державної служби з надзвичайних ситуацій, повідомили в ЦПД.

Читайте також: РФ використовує Запорізьку АЕС як склад боєприпасів — ЦНС

Зазначається, що у листах також є інструкції щодо евакуації та міститься посилання на сумнівні сайти.

“ДСНС не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані”, – наголосили в ЦПД та додали, що, ймовірно, ці листи розсилаються через поштові скриньки-двійники.

У Центрі протидії дезінформації підкреслили, що такі листи є  частиною російської інформаційної атаки. яка має на меті посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них. 

“Якщо ви отримали подібний лист, позначте його як спам та в жодному разі не переходьте за вказаними посиланнями. Якщо ви все ж перейшли за посиланням, зверніться до Кіберполіції”, – зазначили в ЦПД.

Нагадаємо, під час атаки дронів-камікадзе на Україну в ніч на 12 вересня один із російських ударних БПЛА типу Shahed пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької атомної станції. Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін зазначив, що дрон збили Сили оборони, однак нагадав, що маршрут такого БпЛА не коригується, а закладається заздалегідь.