UA / RU
Підтримати ZN.ua

На покровському напрямку росіяни перемістили ресурси на південь: ексглава СЗР пояснив, для чого це потрібно

Окупанти хочуть обійти Покровськ, вважає Маломуж. 

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж наголосив, що на торецькому та покровському напрямках захисники знищили величезну силу ворога. Під час телеефіру на "24 каналі" він зауважив, що там окупанти зараз зазнають половину своїх втрат. 

Росіяни перемістили свої ресурси на південь до Вугледара, аби спробувати створити передумови для флангових атак та оперативного оточення українських підрозділів, відзначив Маломуж. 

"Ворога дійсно зупинили на підступах до Покровська, але він перемістив свої ресурси на південь і намагається наступати там... Окупанти хотіли створити ширший фронт для наступальних операцій, — стверджує спікер. — Обійти Покровськ, штурмуючи місто. Ми не даємо цього зробити. Знаємо цей маневр. Бої складні, але позиції стабілізувалися". 

Читайте також: Росіяни продовжують рухатися вперед на покровському напрямку — аналітики

Нагадаємо, 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українським військам вдалося зупинити успіхи окупантів на покровському напрямку, "за останні шість днів вони не просунулися ні на метр". Та осінтери повідомляють про протилежне.

Що стоїть за важкими боями на покровському напрямку? Нестача зброї, людей, проблеми з фортифікаціями, необдумані дії командування чи все вищеперелічене разом? Про це — у статті Віталія Кононученка "Битва за Покровськ. Чи стане Донбас українським Верденом?".