UA / RU
Підтримати ZN.ua

На покровському напрямку українським підрозділам загрожує оточення – ISW: карта

Росіяни формують котел в районі Желанного.

Росіяни близькі до того, щоб оточити підрозділи ЗСУ біля дороги Т-0511 (O-054) на південний схід від Покровська. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у своєму черговому звіті.

Тут кажуть, що вчора, 5 серпня «Міністерство держбезпеки ДНР» повідомило російській офіційній агенції ТАСС, що війська РФ вже оточили підрозділи трьох українських бригад біля Желанного (на трасі Т-0511 на південний схід від Покровська). Кілька російських джерел стверджували, що російські війська додатково просунулися в полях на захід і схід від Желанного, а деякі блогери стверджували, що російські штурмові групи навіть увійшли в саме Желанне. При цьому ISW ще не має візуального підтвердження тому, що російські війська діють у населеному пункті.

Читайте також: Ворог наче зірвався з ланцюга – аналітики про ситуацію на покровському напрямку: карта

Тим часом просування росіян в районі Желанного зафіксував український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

желанне508.jpg (58 KB)

Український військовий журналіст Богдан Мирошников каже, що вчора ворог просунувся у Желанному ще на 200 метрів.

Українські оглядачі наразі про загрозу оточення не говорять.

Раніше повідомлялося, що на покровському напрямку разом із піхотними штурмами російські війська активно «поперли» технікою на позиції українських військових.