UA / RU
Підтримати ZN.ua

На покровському напрямку росіяни вдерлися до центру одного з міст, а також захопили два села – аналітики: карта

Загарбники захопили Крутий Яр та Калинове та змогли просунутися до центру Новогродівки.

В Донецькій області, на південний схід від Покровська, росіяни захопили Крутий Яр та Калинове. Такі заяви російських військових оглядачів навів у черговому своєму звіті Американський Інститут вивчення війни ISW, зауваживши, що не має підтвердження таким заявам.

Водночас дослідники війни фіксують просування росіян на захід від Орлівки, в межах Красного Яру, на південь від Миколаївки, на захід від Скучного, у напрямку Михайлівки, а також на південний захід і південний схід від Птичого.

East of Pokrovsk Battle Map Draft August 23, 2024.png (1.76 MB)

Український військовий журналіст Богдан Мирошников каже, що у Птичому росіяни просунулися на 300 метрів – «Село нами майже не контролюється».

Оглядачі по обидва боки фронту фіксують також просування росіян у Гродівці та Новогродівці.

Читайте також: Аналітик розповів про рух росіян до однієї з ключових висот Покровська: що буде, якщо ворог її захопить

Вже сьогодні вранці, 24 серпня, телеграм-канали повідомили, що загарбники змогли просунутися до центру Новогродівки.

«Ворог рухається плавно нікуди не поспішаючи», - змальовує поточний перебіг штурму публік «СЛУХИ ПОКРОВСК СЕЛИДОВО КУРАХОВО». -  «Росіяни змогли завалити наш один танчик, більш за все діють спільно невеликими групами та пересуваються між будинками».

Раніше повідомлялося, що на покровському напрямку командування однієї з бригад посилає пілотів дронів, які є унікальними фахівцями, "в окопи" тримати позиції.