UA / RU
Підтримати ZN.ua

На покровському напрямку росіяни просунулися в районі трьох населених пунктів, створюючи загрозу правому флангу ЗСУ: карта

Оглядач вважає, що до 1 жовтня захопити покровсько-мирноградську агломерацію може планувати тільки повний ідіот.

В Донецькій області, на покровському напрямку росіяни просунулися в Лісівці, Галицинівці та біля Гірника. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

покровський509.jpg (20 KB)

В усіх випадках просування росіян фіксуються на правому фланзі ЗСУ. Український військовий журналіст Богдан Мирошников каже, що ситуація тут «не з приємних».

При цьому темпи просування загарбників, як вважає оглядач, є значно нижчими, ніж вони планували: «Ставити задачу до 1 жовтня захопити покровсько-мирноградську агломерацію може тільки повний ідіот».

Читайте також: Війська РФ не просуваються на покровському напрямку – Зеленський

Мирошников зауважує, що минуло шість днів, відколи ворог заявив про "відступ Сил Оборони України з Селидового". Однак насправді відступу не сталося, а ворог не може закріпитися на околицях міста, більш того, звідти ворога активно витискають наші воїни: «Сили Оборони встигли зайняти позиції та закріпитися у визначених точках та готові до міських боїв».

Раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ вдалося зупинити просування російських військ на покровському напрямку.