UA / RU
Підтримати ZN.ua

На покровському напрямку росіяни найближчим часом займатимуться розширенням флангів — експерт

Вони зупинили рух по прямій на цій ділянці. 

Колишній речник Генштабу ЗСУ Володимир Селезньов вважає, що битва за Покровськ відбудеться вже цієї осені. Попри те, що останніми днями там нібито спостерігається відносна зупинка просування РФ, про що заявляє українське командування, цей напрямок залишається найризикованішим. У коментарі для "РБК Україна" експерт наголосив, що росіяни останнім часом захопили цілу низку населених пунктів у Донецькій області та підійшли до Торецька. Зараз вони стоять на порозі нової битви. 

Селезньов також прокоментував інформацію про те, що українське командування зняло війська з ділянок у Донецькій області, аби відправити їх в Курську. Експерт наголошує, що йдеться не про фронтові частини, а про підрозділи, які пройшли відновлення. 

Активні штурми ворога на покровському напрямку тим часом продовжуються. Росіяни, зупинивши рух по прямій, зараз намагаються розширити фланги. Експерт вважає, що саме на цьому найближчим часом і зосередяться окупанти. 

Читайте також: З Покровська більше не ходитимуть евакуаційні поїзди. Але людей евакуюватимуть

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українським військам вдалося зупинити успіхи окупантів на покровському напрямку — за останні шість днів вони не просунулися ні на метр. Тим часом аналітики повідомляють, що ворожі сили все ж мають успіхи в районі трьох населених пунктів, проте їх темп значно знизився. 

Що стоїть за важкими боями на покровському напрямку? Нестача зброї, людей, проблеми з фортифікаціями, необдумані дії командування чи все вищеперелічене разом? Про це — у статті Віталія Кононученка "Битва за Покровськ. Чи стане Донбас українським Верденом?".