UA / RU
Підтримати ZN.ua

На покровському напрямку пілотів БпЛА відправляють в окопи – у DeepState оцінили ефективність таких дій

Аналітики вказують на порушення прямого наказу Головнокомандувача.

В 151 бригаді ЗСУ, котра діє на покровському напрямку, командування посилає пілотів дронів, які є унікальними фахівцями, "в окопи" тримати позиції. Про це повідомив у Telegram український інформаційний ресурс DeepState.

Оглядачі вважають, що таким чином командування бригади нехтує особовим складом: «Ефективність таких наказів нульова, адже бійці або стають 200, або вимушені покидати свої позиції під величезним натиском ворога, який в результаті має чергові просування».

Читайте також: Бути на крок попереду: Сирський зустрівся з командирами найуспішніших БпЛА-підрозділів

У DeepState наголошують, що переведення «в окопи» відбуваються попри прямий наказ Головнокомандувача про заборону використання пілотів в іншій діяльності. Кажуть, що одного разу спроба командира підрозділу проігнорувати цей припис обернулася його зняттям та переведенням на іншу посаду.

«Сподіваємося, що вище командування зверне увагу на цю ситуацію та дасть зрозуміти командиру 151 бригади ціну пілотів та нульову ефективність подібних наказів, які в результаті обертаються черговим успіхом для росіян», - пишуть у DeepState.

Раніше повідомлялося, що ситуація на покровському напрямку залишається складною, її поки не вдалося стабілізувати, росіяни рухаються до однієї з ключових висот.