UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Покровському напрямку окупанти розстріляли 16 українських військових – Офіс генпрокурора

Поранених, які подавали ознаки життя, росіяни добили впритул.

Російські війська розстріляли на Покровському напрямку 16 українських військовослужбовців. Це наймасовіша страта українських військовополонених на фронті, повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

У Офіс генпрокурора зазначили, що 1 жовтня у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл українських військових в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району. 

Зокрема на оприлюдненому відео видно, як полонені військовослужбовці ЗСУ вийшли з лісопосадки під контролем окупантів. 

“Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Читайте також: Правоохоронці встановили дані окупантів, які знущалися з військових ЗСУ на Харківщині

Як зауважили в Офісі генпрокурора, такі дії є “цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій”. Вони кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин. 

“Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених – не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва”, – наголосив генеральний прокурор Андрій Костін

Наразі правоохоронці проводять перевірку опублікованого матеріалу. Розпочато слідчі та розшукові дії.

Нагадаємо, українські правоохоронці розслідують ймовірний розстріл російськими окупантами трьох українських військовополонених на торецькому напрямку.  Така інформація з’явилася у одному з Telegram-каналів. Троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже одразу розстріляли в спину.