UA / RU
Підтримати ZN.ua

На початку вересня росіяни за допомогою "Іскандера" вдарили по скупченню українських військових на відкритій ділянці Сумщини — аналітики

OSINTери назвали подію трагічною, але інформацію про кількість втрат з боку ЗСУ не озвучили. 

В аналітичній спільності DeepState розповіли, що близько тижня тому, 4 вересня, на російських Tg-каналах почали поширювати відео удару "Іскандером" по скупченню українських військових на відкритій ділянці у Сумській області. OSINTери зауважили, що сталося це біля села Бездрик та показали фото наслідків влучання. 

Експерти не повідомили подробиць щодо того, про який підрозділ ЗСУ йде мова і яких втрат він зазнав, лише назвавши цю подію трагічною. Там наголосили, що подібне більше не повинно повторюватися. 

"До уваги всім військовослужбовцям, в тому числі прибулим з навчальних центрів: подібні збори не повинні відбуватися. Бездрик знаходиться у 33 км від державного кордону України, і виявилося, що це ніяк не безпечне місце для подібного", — наголосили експерти. 

Читайте також: "Шахеди" атакували критичну інфраструктури Сумщини

Нагадаємо, 3 вересня російські окупанти атакували Полтаву, влучивши по кількох інфраструктурних об'єктах, в тому числі по Військовому інституту зв'язку. Ще до офіційної інформації в мережі з'явилися чутки, нібито на його території в момент удару відбувалося шикування. У Міноборони спростували це, додавши, що вибух пролунав ще до повітряної тривоги, але курсанти встигли спуститися в укриття. Внаслідок тої атаки у місті загинули 58 людей.