UA / RU
Підтримати ZN.ua

На п'яти напрямках відбито 40 ворожих атак – Генштаб

ЗСУ просуваються на мелітопольському та бахмутському напрямках.

Протягом доби на основних напрямках фронту відбулось 40 бойових зіткнень. Ворог продовжував обстрілювати прикордонні населенні пункти в Сумській області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога. На бахмутському напрямку окупанти наступали поблизу Андріївки. 

На авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Опитне, Первомайське Донецької області. Тут Силами оборони відбито понад 10 атак. На мар’їнському напрямку відбито 12 атак. На запорізькому напрямку противник 4 рази намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

Читайте також: Не рахуючись із втратами росіяни намагаються оточити Авдіївку – Генштаб

Водночас ЗСУ просуваються на мелітопольському та бахмутському напрямках.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління та 6 артилерійських засобів противника.

Як повідомлялося, в ніч на 29 жовтня ворог завдав 1 ракетний та 57 авіаційних ударів, випустили 5 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони всі ворожі БпЛА знищено.