UA / RU
Підтримати ZN.ua

На півдні ЗСУ звільнили 28 кілометрів квадратних, на сході тривають важкі бої

Попри все наші захисники просунулись поблизу Бахмута.

На Сході України тривають як наступальні, так і оборонні дії, а на Півдні Сили оборони продовжують наступальну операцію на мелітопольському та бердянському напрямках та досягли певних успіхів, повідомила вранці у понеділок, 3 липня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зокрема за минулий тиждень в результаті покращення тактичного положення та вирівнювання лінії фронту на Сході наші захисники звільнили 9 кв.км, а на Півдні звільнені території збільшено на 28,4 кв.км

«Ми рухаємось на бахмутському напрямку, а  ворог і надалі веде наступ на лиманському, авдіївському та мар’їнському напрямках. Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої», - уточнила Маляр деталі про ситуацію на Донбасі.

При цьому вона зазначила, що кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилась вдвічі – з 6,4 тис раніше до 11,7 тисяч впродовж останнього тижня.

На півдні сили оборони України вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне, Новоданилівка, Роботине, Новосілка та Старомайорське.

Читайте також: Нам вже доводилося зупиняти контрнаступ через повільне постачання зброї — Зеленський

Напередодні речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що навколо Бахмута Донецької області станом на 2 липня тривають бої на південних та північних флангах, а от у місті інтенсивних міських боїв не відбувається. При цьому в ЗСУ є просування та успіхи у проведених операціях.