UA / RU
Підтримати ZN.ua

На окупованих територіях Запоріжжя загарбники продовжують тиск на батьків та дітей — Федоров

Окупанти відправляють дітей на «перевиховання» за тисячі кілометрів від дому.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники продовжують тиск на батьків та дітей. Зокрема, окупанти ходять по будинках, шукаючи тих, хто відмовляється віддавати дітей у російські школи. Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, під виглядом «всиновлення» загарбники депортують українських дітей до РФ. Також під приводом «відпочинку» або «військово-патріотичного виховання» дітей вивозять до глибинок Росії.

Тільки за останні два місяці сотні дітей із тимчасово окупованих територій області росіяни відправили:

Окупанти відправляють дітей на «перевиховання» за тисячі кілометрів від дому.

Окремо батькам у Мелітополі росіяни пропонували серпневий відпочинок малечі у Євпаторії в Криму, проте вони відмовились робити з дітей «живий щит» для загарбників, розповів Федоров.

Читайте також: В Офісі омбудсмана назвали кількість безвісти зниклих дітей

Раніше повідомлялося, що російські загарбники планують за літо “промити мізки” понад десятьом тисячам дітей із тимчасово окупованих територій. Зокрема, окупанти поставили перед колаборантами план із вивезення понад десяти тисяч дітей на “відпочинок”.

Аналітики вважають, що дії Росії проти українських дітей мають сплановану політику та ознаки геноциду. Повідомлялося, що російські окупанти використовують понад 70 таборів для утримання незаконно вивезених із тимчасово окупованих територій України дітей.