UA / RU
Підтримати ZN.ua

На окупованій Луганщині росіяни погрожують місцевим жителям увʼязненням за скарги на загарбників

Не допомогли навіть листи Путіну.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

На тимчасово окупованій території Луганської області росіяни погрожують увʼязнити місцевих жителів на строк до трьох років. Причина — скарги мешканців Рубіжного на так званого очільника муніципального округу, повідомляє голова Луганської ОВА Артем Лисогор. 

Він додає, що місцеві навіть писали листи очільнику Кремля Владіміру Путіну. Через деякий час їм прийшла «офіційна відповідь», в якій росіяни зазначили, що за «наклеп» на окупаційну адміністрацію можна отримати три роки вʼязниці. Якщо ж вирішать висловитися у соцмережах — отримають штраф.

Читайте також: Окупанти, аби виконати план, паспортизують людей з інвалідністю – ЦНС

Лисогор також повідомив, що окупанти продовжили рейди в окупованих населених пунктах Луганської області — Марківці, Новопскові, Бондарівці та Лісній Поляні. Там росіяни грабують магазини та будинки, забираючи харчі й побутові предмети.

«Якщо так триватиме і надалі, то росіянам скоро не залишиться ким «керувати»,- додав очільник Луганської ОВА.

2 квітня Лисогор заявив, що на окуповане Рубіжне поблизу залізничного вокзалу впала бомба з російського винищувача. Тоді росіяни приховали інформацію про постраждалих.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що окупанти змушують українських чоловіків старше 60 років підписувати контракти з Міноборони РФ. Їм обіцяють службу у «тилових підрозділах».