UA / RU
Підтримати ZN.ua

На міжнародній виставці представили нову версію українського СБА "Новатор"

Йдеться про броньовану машину "Української бронетехніки".

Приватне підприємство ОПК "Українська бронетехніка" представило нову модифікацію спеціалізованого бронеавтомобіля "Новатор" на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO у польському місті Кельце. Оновлена версія має десять місць для особового складу та деякі покращення, повідомило ТОВ "Українська Бронетехніка" у Facebook.

"10-місний бронеавтомобіль – це максимально актуалізована, оновлена з урахуванням вимог часу версія СБА "Новатор", який з 2018 року постачається Силам Оборони України та на сьогоднішній день пройшов випробовування як часом, так і, що важливо, боями", – зазначив генеральний директор компанії Владислав Бельбас. 

Читайте також: У Міноборони показали українські БпЛА зі штучним інтелектом SAKER SCOUT. Їх вже допустили до експлуатації

Як зазначається, нову модифікацію розробляли, враховуючи досвід використання техніки різними підрозділами в бойових умовах. 

Серед основних новацій – покращена підвіска й система керування, що створюють високу маневреність і підвищену прохідність. У конструкції було використано "сучасну тоншу та твердішу" броню. Крім того, за словами гендиректора, розробники посилили протимінний захист. Машину характеризують здатністю працювати в різних кліматичних умовах, будь-якої пори року й на різних типах доріг, зокрема на бездоріжжі.

"Як і попередня версія, 10-місний "Новатор" побудований за модульним принципом і є, фактично, універсальною платформою, яка завдяки високому ступеню адаптації, може використовуватися для виконання різноманітних бойових завдань та на яку можна інтегрувати різноманітне озброєння і бойові модулі", – додав Бельбас. 

Після виставки бронеавтомобіль планують відправити на державні випробування.

Раніше на міжнародній оборонній виставці International Defence Industry Fair у Стамбулі представили безпілотний надводний корабель нового покоління MAGURA V5 українського виробництва.