UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Львівщині шість ракет влучили по об'єктах критичної інфраструктури, є постраждалі – Козицький

Повітряна тривога в області тривала понад три години.

Під час масованого обстрілу України, якого росіяни завдали 1 червня, шість крилатих ракет влучили у низку об’єктів критичної інфраструктури Львівської області, повідомив очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький. За його словами, є постраждалі люди.

«Під час затяжної повітряної тривоги, яка тривала з 03:29 по 06:10, шість крилатих ракет влучили у три обʼєкти критичної інфраструктури у Львівській області. Є руйнування. Загиблих та травмованих попередньо немає», – зазначив Козицький.

Він додав, що на одному з обʼєктів критичної інфраструктури постраждали четверо людей. Всіх постраждалих доправили до лікарні.. Лікарі оцінюють стан людей як середньої важкості.

За його словами, цієї ночі над Львівщиною наші захисники неба збили 16 крилатих ракет типу Х-101/Х-555 та «Калібр», а також чотири ударні дрони. Водночас Козицький запевнив, що системи життєзабезпечення у Львівській області працюють штатно.

Читайте також: Росіяни серйозно пошкодили обладнання на двох теплоелектростанціях ДТЕК

Глава Міненерго Герман Галущенко заявив, що вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру у п’яти областях. Повідомлялося, що окупанти поцілили в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Кіровоградській області. 

При цьому Нацполіція повідомила, що під час масованого обстрілу перекрили рух Дніпровською ГЕС. В Івано-Франківській області внаслідок обстрілу виникла пожежа.

Загалом 1 червня росіяни запустили по Україні 100 ракет та дронів-камікадзе. Захисники українського неба збили 81 повітряну ціль ворога.