UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Львівщині та Івано-Франківщині пролунали вибухи, "шахеди" атакували Бурштин

У західних областях спрацювала ППО.

Сьогодні, 11 липня, близько 1.25 на Львівщині пролунали вибухи. Про це повідомили моніторингові пабліки. 

О 1.28 начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив у Telegram, що то працює українська ППО. Перед тим він поінформував про ворожий безпілотник поблизу Підкаменя, що рухався курсом на Львів.

Місцеві пабліки подали попередню інформацію, що на Львівщині був збитий один "шахед".

Повітряну тривогу, пов′язану з атакою російських ударних безпілотників, у Львівській області оголосили близько першої години ночі.

Читайте також: Росіяни уразили ракетою об’єкт критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області - ОВА

О 1.45 Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram, що група БПЛА курсує в Хмельницькій та Тернопільській областях, курс західний. У цей час повітряна тривога поширилася на Івано-Франківську область. Близько 2.10 пабліки повідомили про вибухи у цьому регіоні - працює ППО.

О 2.27 моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар" повідомив про три "шахеди" на підльоті до Бурштина, де діє найпотужніша в Західній Україні ТЕС. Близько 2.35 в Івано-Франківському регіоні знову пролунали вибухи.

Близько 2.50 пабліки сповістили про дорозвідку. Ще за п′ять хвилин повітряну тривогу на заході України скасували. Станом на 2.55 вона зберігається лише на Харківщині, де триває вже майже п′ять годин, починаючи із 22.12 10 липня. Причина - активність ворожої тактичної авіації.

Раніше повідомлялося, що 11 липня на початку доби під час атаки "шахедів" в Житомирській та Хмельницькій областях пролунали вибухи.