UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині окупанти зав'язли на кількох напрямках та виснажують себе – ОВА

За словами Олександра Смирнова, ворог не має переваги в повітрі.

Російські підрозділи в Луганській області вже протягом деякого часу зав’язли на кількох напрямках і знижують свій потенціал. Про це повідомив в. о. очільника Луганської ОВА Олексій Смирнов.

«Мотострілецькі підрозділи, танкові та повітрянодесантні війська РФ, що діють в нашому регіоні, вже упродовж значного проміжку часу зав’язли на декількох напрямках та лише знижують бойовий потенціал свого війська», – процитували Смирнова в ОВА.

Водночас за словами очільника адміністрації, завдяки злагодженості наших захисників, окупанти не мають переваги в повітрі, яка була в нього у перші місяці повномасштабного вторгнення. Тому авіація не стала тією складовою, завдяки якій, як зазначив Смирнов, росіяни могли б домінувати.

Читайте також: На полицях магазинів Луганщини почали з’являтися іранські товари – ЦНС

Повідомлялося, що наприкінці травня російські загарбники намагатимуться організувати на території так званої «ЛНР» попереднє «голосування» до вересневих «виборів». При цьому, значну кількість населених пунктів окупанти позбавили інтернету та мобільного зв’язку, зокрема й великі міста.