UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині окупанти наказали колаборантам пришвидшити примусову паспортизацію підлітків — ЦНС

Росіяни поставили завдання примусово паспортизувати дітей віком 14-18 років до 1 жовтня.

Російські загарбники незадоволені низькими темпами примусової паспортизації на тимчасово окупованих після 24 лютого 2022 року територіях Луганщини і вимагають від гауляйтерів “вирішити цю проблему”, повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях тиснуть на українців, які відмовились брати паспорт РФ — ЦНС

Зокрема, головному колаборанту регіону Лєоніду Пасєчніку поставили завдання примусово паспортизувати всіх дітей віком від 14 до 18 років до 1 жовтня. Для цього до  регіону вже прибули “спостерігачі” з Москви, які збираються запровадити низку заходів, а також перевірити їх реалізацію.

У кожен із тимчасово окупованих районів відправлять “комісію”, яка буде шукати підлітків без російських паспортів. Залучатимуть і завезених із Росії “волонтерів” з кремлівських молодіжних рухів — вони будуть здійснювати обхід будинків.

Дітям за отримання паспорта РФ загарбники пропонують “безкоштовний відпочинок”, а також погрожують батькам відсутністю “соцвиплат” або недопущенням дитини до навчання.

Читайте також: Загарбники на Луганщині проводять “індивідуальні бесіди” з дітьми, які повертаються з “відпочинку” в РФ — ОВА

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях України росіяни погрожують школярам не видати атестати, якщо ті відмовляться брати паспорт РФ. Не всі діти пишуть заяви на отримання паспорту країни-агресорки, тому ворог вдається до примусу.