UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Курахівському напрямку росіяни охопили ще одне місто - розв'язка може бути швидкою

30% Гірника ЗСУ вже не контролюють.

Станом на 20 жовтня найгарячішою ділянкою фронту залишається курахівський напрямок. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у своєму вечірньому зведенні.

У Генштабі кажуть, що минулої доби тут було зафіксовано 53 бойових зіткнення. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Курахівка, Костянтинівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове та Водяне. Тут ЗСУ відбили 51 атаку противника, дві атаки станом на 22.00 20 жовтня все ще тривали.

Читайте також: Бійці ДШВ на курахівському напрямку розгромили росіян під час невдалого штурму: знищено десятки окупантів та одиниць їх техніки, зокрема машину "Термінатор"

Особливо напруженною український військовий журналіст Богдан Мирошников вважає ситуацію в районі Гірника-Курахівки. У Telegram він пише, що Гірник охоплено з двох боків, зауважує, що тут мало додаткових шляхів що ускладнює військову логістику.

Просування росіян в районі Гірника засвідчив і український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

гірник20.10.jpg (28 KB)

Богдан Мирошников каже, що доля Гірника-Курахівки вирішується у Зоряному, яке вже майже втрачене, а також в Ізмайлівці та Олександрополі.

"На всі три села зараз чиниться сильний тиск", - каже оглядач. - "Ворог активно застосовує авіацію, стираючи КАБами фортифікації".

Читайте також: Росіяни захопили на Донеччині ще одне село, наближаючись до Курахового

Оглядач констатує, що наразі Гірник ЗСУ вже на 30% не контролюють і передрікає швидку розв′язку на цій ділянці фронту.

Раніше повідомлялося, що вчора, 20 жовтня, українські десантники на курахівському напрямку відбили черговий штурм росіян в районі селища Максиміл′янівка.