UA / RU
Підтримати ZN.ua

На кордоні з Білоруссю рух техніки або особового складу не фіксується – ДПСУ

Відповідне фальшиве загострення ситуації вже не вперше використовується для тактичної мети

Поруч з українським кордоном з Білоруссю переміщення техніки чи особового складу не фіксується. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби в ефірі Київ 24 Андрій Демченко.

Читайте також: У Білорусь вперше в історії прибули військові з Китаю: подробиці

Проте, за словами речника ДПСУ, сусідня країна постійно нагнітає ситуацію, зокрема лунають фальшиві звинувачення щодо загрози для Білорусі з боку України. Цілком імовірно, що переміщення техніки чи солдатів і офіцерів білоруської армії все ж відбувається, але, можливо, на інших, віддалених територіях. Не виключено, що такі заяви спрямовані на відволікання резервів та сил ЗСУ. Таким чином білоруська невизнана влада намагається підігравати Кремлю у розв'язанні проблеми з втратою Росією контролю над значними територіями Курської області.

Раніше Міноборони Білорусі заявило про перекидання танків до кордону з Україною. У заяві йдеться про те, що підрозділи одного з механізованих з'єднань "приведені у готовність". Зазначається також, що білоруські військові завантажують військову техніку на залізничний транспорт і починають комбінований марш до Гомельського та Мозирського тактичних напрямків, що на кордоні з Україною.