UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині внаслідок нічного обстрілу порвані високовольтні ЛЕП та пошкоджене обладнання підприємства

Пошкодження лінії електропередач зафіксовані в Броварському районі.

Вночі росіяни під час масованого обстрілу дронами атакували Київську область, повідомив очільник Київської військової обласної адміністрації Руслан Кравченко. Влучань, на щастя, не було, однак через падіння уламків є пошкодження.

«Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалі відсутні. Внаслідок падіння уламків біля одного з населених пунктів виникла пожежа трав'яного настилу, яка вже ліквідована», – зазначив Кравченко.

Він додав, що уламки збитого «шахеда» пошкодили також лінії електропередач та обладнання одного з підприємств. На місцях вже працюють фахівці, які ліквідовують наслідки обстрілу.

Читайте також: Відключень світла у липні-серпні буде багато, навіть якщо Росія перестане обстрілювати інфраструктуру

Своєю чергою у ДТЕК повідомили, що високовольтні лінії електромережі пошкоджені в Броварському районі. О 5 ранку, енергетики вже змогли під'єднати 5 250 будинків за резервними джерелами живлення. 

Нагадаємо, в ніч на 20 червня російські війська знову обстрілювали Україну. Зокрема, ворожі БПЛА завдали нового масованого удару по об'єктах цивільної енергоінфраструктури. Після чергового обстрілу армії РФ зафіксовано пошкодження обладнання на об'єктах у чотирьох областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській. 

Усього росіяни запустили дев'ять ракет різних типів та 27 дронів. Наші сили протиповітряної оборони збили 32 повітряні цілі.