UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині пролунали вибухи, над столичним регіоном були зафіксовані "шахеди"

Повітряна тривога тут тривала близько півтори години.

Сьогодні, 1 червня, у 0.17 у Київській області оголосили повітряну тривогу. На саму столицю вона наразі не поширюється.

"Тривога на Київщині через транзитні "шахеди", котрим подобається лякати мешканців столичного регіону", - пояснив ситуацію моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар".

Перед тим , у 0.12, Командування Повітряних Сил ЗСУ серед іншого повідомило про БпЛА на межі Кіровоградської та Черкаської областей, що летять північним/північно-західним курсом.

"Шахед" з Черкащини на південь області (Білоцерківський район)", - поінформував у 0.18 паблік "Київ ІНФО | Новини Україна".

Читайте також: На Київщині прогриміли вибухи, регіон атакували "шахеди", у столиці пролунала сирена

"Станом на зараз два БПЛА через Білоцерківський район курсом на Житомирську область", - повідомили тут у 0.52.

У 0.34 повітряна тривога поширилася на Вінницьку область, у 0.44 - на Житомирську.

"Київська область! У повітряному просторі зафіксовано БпЛА. Сили ППО працюють по цілях",  - повідомила у 0.47 у Telegram Київська обласна військова адміністрація. Тут закликали мешканців регіону перебувати в укриттях до кінця повітряної тривоги та дбати про власну безпеку.

У 0.49 повітряні Сили повідомили серед іншого про БпЛА в південній частині Київської області, курс північно-західний, та в західній частині Черкаської області, курс західний/північно-західний.

О 1.44 повітряну тривогу на Київщині скасували.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 1 червня, близько опівночі в Одеській обласі пролунали вибухи, регіон атакували "шахеди".