UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві було чутно вибухи, на підступах до столиці працювала ППО

Вибухи пролунали у Борисполі та Броварах.

Сьогодні, 31 серпня, на сьомій хвилині доби, що розпочалася, у Київській області оголосили повітряну тривогу. На саму столицю вона наразі не поширюється.

"Шахеди з Чернігівщини заходять на Київщину, курс на Яготин", - повідомив у 0.10 паблік "Київ ІНФО | Новини Україна".

У 0.14 сирена пролунала і в Києві.

"Увага! Київська, Черкаська, Кіровоградська, Дніпропетровська області - загроза застосування балістичного озброєння!", - сповістило у цей час Командування Повітряних Сил ЗСУ.

"По балістиці чисто. Але "шахеди" вже на Київщині поблизу Яготина, курс - Броварський район", - повідомив "Київ ІНФО | Новини Україна" у 0.25 і додав: "На Чернігівщині неподалік Прилук. Курс на Київщину".

Читайте також: Росіяни запустили по Києву півтора десятка "шахедів" - у КМВА розповіли, чи вдалося їм прорватися до столиці

"Бориспіль - увага,  до вас також летять "шахеди!" - попередили тут у 0.31.

«Повітряна тривога триває! Загроза ударних БпЛА для столиці. В області, на підступах до Києва працює ППО", - поінформувала у 0.38 Київська міська військова адміністрація і закликала: "Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!"

У 0.42 тривогу у столиці скасували, у Київській області вона все ще триває. Пабліки повідомили про вибухи в Борисполі. 

У 0.45, після ледь помітної перерви, сирена у столиці пролунала знову. "Не розумію, нащо Києву дали відбій, якщо бачили що "шахед" летить з Борисполя", - прокоментував ситуацію телеграм-канал "Радник".

"Повітряна тривога повʼязана із загрозою ударних БпЛА. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" - поінформувала у 0.50 КМВА. 

"Бровари - може бути гучно", - попереджають пабліки.

Близько першої години ночі пабліки повідомили про вибухи на Київщині в районі Броварів.

О 1.26 у Києві знову пролунав відбій.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 31 серпня, близько 0.20 у Сумах пролунав вибух, по місту було завдано балістичного удару.